Útravaló Iskola

Óvodát, iskolát kiegészítő, fejlesztő, komplex foglalkozások mikro csoportokban!

Útravaló Iskola

Óvodát, iskolát kiegészítő, fejlesztő, komplex foglalkozások mikro csoportokban!

Mi az Útravaló Program ?

Az ÚTRAVALÓ már nevében is hordozza hitvallását.

Új perspektívából közelíti meg a fejlesztő iskolák világát, melynek középpontjában a gyermeki tudás sokszínűsége és a gyermek egyénisége áll. Változatos feladatokkal, játékokkal a gyermek motivált lesz az új élmények megtapasztalására, ezáltal gyarapszik tudása az őt körülvevő világról, valamint önmagáról. Egyedülálló programunkban az értelmi készségek fejlesztés mellett, az érzelmi intelligencia fejlesztése is helyet kap. A siker egyik kulcsa, hogy harmóniában legyünk önmagunkkal, ehhez elengedhetetlen ezen terület fejlesztése is. Ennek célja, hogy a gyermek képes legyen felismerni, megélni és kifejezni érzelmeit, képes legyen kapcsolatot teremteni, a konfliktusokat kezelni, valamint segítséget kérni, nyújtani. A program párosul az értelmi készségek fejlődésével is. Az érintett területek például a logikai-matematikai gondolkodás, az anyanyelvi készségek,valamint a nagymozgások és a finommotoros készségek fejlesztése is.

Kinek ajánljuk az ÚTRAVALÓ Programot

A program célcsoportja a nagycsoportos óvodás, valamint a kisiskolás gyermekek. Ajánljuk minden olyan kisgyermeknek, aki szeretne egy olyan közösség tagja lenni, ahol önfeledten játszva tanulhat. Megismerheti önmagát, társait, az őt körülvevő világot, ami által érzelmi világa, és ismeretei gyarapodnak. Olyan tudás birtokosa lehet, ami egy életen át elkíséri és segíti őt az álmai elérésében.

Miért ajánljuk az ÚTRAVALÓ-t?

A gyermek fejlődésének meghatározó éveiben egy olyan szilárd alapot nyújt, melyre a későbbiekben stabilan tud építkezni a gyermek. Szakemberekből álló csapat által fejlesztett program – mely az életkori sajátosságokat figyelembe véve – komplex fejlesztést nyújt. A gyermek legfőbb fejlesztő eszköze a játék, melyre a program is épül. A tudatosan felépített tanterv révén, a foglalkozások alkalmával komplex, több területet érintő játékos feladatokkal ismerkedhet meg a gyermek. A fejlődés minden gyermek esetében látható lesz, valamint maga a gyermek idővel észreveszi saját magán, hogy magabiztosabban áll az őt érő új élmények/akadályok elé.

Miben tud segíteni az iskola?

A program egyedülálló felépítésének köszönhetően nagy hangsúlyt kap a jobb és bal agyfélteke összehangolása, a kognitív gondolkodás, valamint az érzelmi intelligencia fejlesztése is. Az 5-6 éves korosztály esetében kiemelt figyelmet fordít az iskolai életre való felkészítésre, kisiskolásoknál az első iskolai évek megalapozása a fő cél. Az értelmi, érzelmi fejlődés mellett a gyermek önállóságra nevelése is nagy hangsúlyt kap, ezáltal is felkészítve őt a rá váró világra. Az óvodás gyermek számára nagy változás az, hogy iskolás lesz. A program ennek áthidalásában is segít, hiszen a kis létszámú csoportoknak köszönhetően, az oktatók nagyobb figyelmet tudnak fordítani a gyermekre. Ezáltal tudása gyarapszik, és érzelmileg kiegyensúlyozottabb, magabiztosabb lesz.

Hogyan tanítunk?

Az innovatív program egyedisége abban rejlik, hogy az iskola saját, egyéni módszert alkalmaz, mely hazánkban egyedülálló módon magyar fejlesztésű, valamint magyar tulajdonban lévő. Kiemelt fontosságú, hogy a foglalkozás mikrocsoportban folyik. A kis létszámú csoport egy olyan együttműködő közösségi teret hoz létre, ami lehetővé teszi, hogy a gyermek megélje az egyéni, valamint a közösen szerzett sikereket is. A sikerélmények megszerzésével a gyermek egyre bátrabb, motiváltabb lesz. Oktatóink változatos motiváló eszközökkel képesek a gyermeki érdeklődést fenntartani a foglalkozások ideje alatt. Az alkalmazott módszerek közé tartozik az motiváció, a dicséret és a pozitív megerősítés. Fontos, hogy erősítsük meg a gyermekben azokat az értékeket, melyekben kiemelkedő, valamint segítsük őt azon területeken, ahol még fejlesztést igényel.

Rólunk mondták

Az Útravaló Iskola egy nagyon szuper és barátságos hely, ahol a gyermek áll a középpontban! Kedves, barátságos tanító néni, aki kreatív módszerrel élvezetessé teszi a német nyelv tanulását. Türelmes, odaadó és ami a számomra a legfontosabb, hogy 100 % gyermekközpontú. Ezért a gyerek nagyon szeret idejárni és minden alkalommal örömmel megy a foglalkozásokra. Az Útravaló Iskolának köszönhetően nagyon megkedvelte a német nyelvet. Én, személy szerint csak ajánlani tudom az iskolát. Köszönjük szépen és csak így tovább!
Kis-Gali Edit
Szülő
Nagyon szívesen járnak a fiúk az Útravaló Iskolába. Szeretik az órákat, fantasztikus a tanárnő! Játékosan szépen tanítják a gyermekeimet. Jó tapasztalatom van az iskolával kapcsolatban.
Szebényi Noémi
Szülő

Miért válassz minket!

Mi vagyunk számodra a legjobb választás, ha...

Van még megválaszolatlan kérdése?

Vegye fel a kapcsolatot velünk és mi minden kérdésére válaszolni fogunk!